Terminliste

Her er klubbens aktivitetskalender. Under kalenderen finner du generell informasjon om våre onsdagspadlinger og andre aktiviteter.

Hvis du er usikker på hvor turen starter de gangene det ikke er fra Granholmen,  møt opp på Granholmen for felles avreise derfra kl. 17:00. NB! Gjelder ikke vinterturene, ta kontakt med turleder direkte.

For turledere  som trenger turlogg, klikk her.

ONSDAGSPADLING
Alle onsdager fra begynnelsen av mai til utgangen av september har klubben fast onsdagspadling (unntatt i fellesferien). Disse turene er lagt opp så alle med grunnkurs eller tilsvarende padlekunnskaper kan delta. Vi holder oss stort sett til et fast opplegg med en tur fra Granholmen og deretter to turer fra andre plasser, et sted mellom Stokke i nord til Helgeroa i sør. Så starter vi fra Granholmen igjen.

Når vi starter fra Granholmen, skal man være padleklar (på vannet!) kl. 18.00. Når det er utflukt kan du velge å møte opp på oppgitt lokasjon og være padleklar kl. 18.00, eller være med på avreise fra Granholmen kl. 17.00. Vær presis så slipper andre å vente. Det er alltid en turleder som leder turen, men alle har ansvar for seg selv. På alle klubbens turer gjelder vår HMS, denne kan leses her.

Onsdagspadlingen er en fin anledning for deg som er relativt fersk til å padle i trygge omgivelser og å bli kjent med resten av padlemiljøet i klubben. Vanligvis padler vi fra 5-15 km på turen, og vi tar med mat og drikke for en rast underveis og kanskje et bad. Ha alltid med tørt klesskift på padletur og kle deg etter vanntemperaturen.

SURFSKI
Surfski er raske, forholdsvis smale kajakker uten cockpit med underliggende ror. Faller man av er det enkelt å sette seg oppå igjen. Båttypen er ideell til trening/mosjon og er designet for bølgesurf på ikke-brytende bølger. Her i Sandefjord har vi ideelle forhold for å enten padle beskyttet på flatt vann eller surfe på bølger ute i fjorden. Klubben har 2 single og 1 dobbel surfski, så du er hjertelig velkommen til å delta selv om du ikke har egen ski. Bruk av klubbens ski krever (gratis) opplæring i bruk for at de ikke skal bli ødelagt og betalt båtleie. Du er velkommen til prøvepadling under oppsyn før du evnt. melder deg inn eller som gjestepadler fra annen klubb. Vest og leash er påbudt sikkerhetsutstyr. Velkommen!

BASSENGTRENING
Onsdager i vinterhalvåret får vi leie bassenget på Ranvik ungdomsskole. Her kan alle medlemmer komme og trene på f.eks. egenredning, kameratredning, rulle, støttetak, andre tak eller lignende! Vi har tilgang til bassenget fra kl. 18-20 hver onsdag, med unntak av skoleferiene (jul/vinter/påske). Du må ha med egnet badetøy, samt håndkle til å dusje før/etter at du går i bassenget.

Klubben sørger for transport av kajakker, vester, årer og annet utstyr. Det er ikke anledning til å ta med egen kajakk i bassenget! Om ønsker å ha med egen vest, åre e.l. må dette skylles godt i ferskvann på forhånd. Når vi er i bassenget er tanken at alle hjelper hverandre, selv om vi som regel ikke har noen form for organisert instruksjon. Det gjelder å gjøre hverandre gode – for når du er på sjøen kan du fort være avhengig av at andre kan hjelpe deg!

OVERNATTINGSTURER
Klubben arrangerer flere overnattingsturer gjennom året. Et “must” er turen til Koster-øyene i Sverige i slutten av august. Turen starter fredag ettermiddag med Color Line til Strømstad, hvorpå vi padler ut til en fast teltplass på Syd-Koster. Det blir sent, og vi er fremme etter at sola har gått ned. Denne turen kan være krevende, og vi setter krav til deltakerne som skal være med.

En annen fast tur er padleleieren på Hvaler som arrangeres av Fredrikstad padleklubb i juni hvert år. Her er det mange ulike tilbud for absolutt alle nivåer. Det er bilvei helt frem, og vi etablerer en samlet teltcamp hvor vi samles når vi ikke er på vannet.