Terminliste

Her er klubbens aktivitetskalender for 2024, med forbehold om endringer. Under kalenderen finner du generell informasjon om våre onsdagspadlinger og andre aktiviteter.

Fra april 2022 er det kun tillat å kjøre inn på området for av- og pålessing av kajakk og utstyr. All parkering skal skje på hovedparkeringsplassen før bommen. 

For turledere  som trenger turlogg, klikk her: Turlogg.

Utleggskjema, klikk her: Utleggsskjema

 

ONSDAGSPADLING
Fra slutten av april til utgangen av september har klubben fast onsdagspadling (unntatt i fellesferien – følg med på facebook – Sandefjord Kajakk – for ev. spontane onsdagsturer i juli). Disse turene er lagt opp slik at alle med grunnkurs eller tilsvarende padlekunnskaper kan delta. I år blir det noen turer fra Granholmen, men de fleste turene går fra andre plasser, et sted mellom Stokke i nord til Helgeroa i sør.

Når vi starter fra Granholmen skal man være padleklar (på vannet!) kl. 18.00. Når det er utflukt kan du velge å møte opp på oppgitt lokasjon og være padleklar kl. 18.00, eller være med på avreise fra Granholmen kl. 17.00, Dersom turleder ikke har tilhengerfeste på bilen, vil vi arrangere transport på annet vis så langt det er mulig. Vær presis, så slipper andre å vente! Det er alltid en turleder som leder turen, men alle har ansvar for seg selv. På alle klubbens turer gjelder vår HMS, denne kan leses her.

Onsdagspadlingen er en fin anledning for både nybegynnere og erfarne til å padle i trygge omgivelser og å bli kjent med resten av padlemiljøet i klubben. Vanligvis padler vi fra 5-15 km på turen, vi tar med mat og drikke for en rast underveis, og kanskje rekker vi et bad. Ha alltid med tørt klesskift på padletur og kle deg etter vanntemperaturen.

SURFSKI
Treninger foregår fra Granholmen mandager fra 18.00 i perioden mai til september. Surfski er raske, forholdsvis smale kajakker uten cockpit med underliggende ror. Faller man av er det enkelt å sette seg oppå igjen. Båttypen er ideell til trening/mosjon og er designet for bølgesurf på ikke-brytende bølger. Her i Sandefjord har vi ideelle forhold for å enten padle beskyttet på flatt vann eller surfe på bølger ute i fjorden. Klubben har surfski til utlån, så du er hjertelig velkommen til å delta selv om du ikke har egen ski. Bruk av klubbens ski krever (gratis) opplæring i bruk, for at de ikke skal bli ødelagt, og betalt båtleie. Du er velkommen til prøvepadling under oppsyn før du ev. melder deg inn eller som gjestepadler fra annen klubb. Vest og leash er påbudt sikkerhetsutstyr. Velkommen!

BASSENGTRENING
Onsdager i vinterhalvåret får vi leie bassenget på Ranvik ungdomsskole. Her kan alle medlemmer komme og trene på f.eks. egenredning, kameratredning, rulle, støttetak, andre tak eller lignende! Vi har tilgang til bassenget fra kl. 18-20 hver onsdag, med unntak av skoleferiene (jul/vinter/påske). Du må ha med egnet badetøy, samt håndkle til å dusje før/etter at du går i bassenget.

Klubben sørger for transport av kajakker, vester, årer og annet utstyr. Det er ikke anledning til å ta med egen kajakk i bassenget! Om ønsker å ha med egen vest, åre e.l., må dette skylles godt i ferskvann på forhånd. Når vi er i bassenget er tanken at alle hjelper hverandre, selv om vi som regel ikke har noen form for organisert instruksjon. Det gjelder å gjøre hverandre gode – for når du er på sjøen kan du fort være avhengig av at andre kan hjelpe deg!

OVERNATTINGSTURER
Klubben arrangerer flere overnattingsturer gjennom året. Vi kan friste med turer til Fjellbacka, Arndal, Farris og Fjærholmen. Ellers er det mange medlemmer som publiserer private overnattingsturer på Facebook.

En annen flott tur er padleleieren på Hvaler som arrangeres av Fredrikstad padleklubb i juni hvert år. I 2023 avholdes arrangementet fra 09.-11. juni, og påmelding skjer på egen hånd direkte til Fredrikstad og Sarpsborg Kajakklubb. Her er det mange ulike tilbud for absolutt alle nivåer. Det er bilvei helt frem, og vi etablerer en samlet teltcamp hvor vi samles når vi ikke er på vannet. Noen medlemmer vurderer å padle fra Sandefjord torsdag ettermiddag, følg med for mer info.